torstai 6. tammikuuta 2011

Kynttilöiden tekoa

Kynttilät pahvitölkeistä
Nyt tuli tehtyä loppuun kynttilöidentekoprojekti, joka on odottanu kaapissa vähän päälle vuoden... Valmistukseen käytin maito- ja mehutölkkejä, lahjoituksena saatuja valkoisia kynttilöiden pätkiä, omia kynttilöistä jääneitä pätkiä ja punaista värijauhetta sekä sydänlankaa Sinooperista. Kotoa ei löytynyt sydänlankoja tukemaan tikkuja, joten käytin mielikuvitusta ja väänsin tuet rautalangasta, mitkä oli ehkä kätevämpiäkin kuin tikut koska ne ei vieriny minnekään tölkkien päältä. Kaiken lisäksi kaapista löytyi pieni vanha kattila, jossa vahan sulatin.

Odottelua, odottelua ja odottelua... Ei ehkä mitään mun lempipuuhaa mut tulipa kokeiltua. Pari kertaa säikähin kuumaa kattilaa et vähä roisku steariiniä sinne sun tänne ja huomasin myös ettei suoraan kattilasta kannata kaataa sulaa steariinia muotteihin koska se leviää pitkin pöytiä. Onneksi pieni desimitta oli apuna.

Kynttilöistä tuli aika hempeän värisiä. Ei ihan mun tyylisiä, eli johonkin pienen tytön tai pojan huoneeseen sopivampia. Sinooperin värijauhekin oli tosiaan kokeilussa, joten aika varovaisesti sitä laitoin. Vihreää sain vanhasta kynttilän pätkästä. Sinistäkin ois ollu, mutta muotit loppu kesken ja niin myös innostus. Parasta kynttilöissä on se, että ne näyttää just niin itsetehdyiltä! Kädentaidot kunniaan!

Pyry esittelee  ylpeänä isännän tekemää älypeliä
Älypeli kovassa käytössä
Pitää tässä samalla esitellä myös miehen tekemä älypeli koiralle. Ajateltiin et Pyry kaipaa jotain erityistä toimintaa kaiken muun lisäksi, mutta liikkeissä noiden hinnat pyörivät 40€ paikkeilla. Älypeli on halkaisijaltaan 40cm ja se on tehty 12mm paksusta filmivanerista, joka on kolmessa kerroksessa (alimmassa kerroksessa ei reikiä, keskimmäisessä kerroksessa nameille paikat ja ylimässä kerroksessa 2 reikää, jotka pyörittäessä sattuvat keskimmäisen kerroksen uloimman ja sisemmän kehän kanssa kohdakkain). Koiran nameille on siis tehty 11 paikkaa ulkokehälle ja 4 sisäkehälle, reiän halkaisija on 7,5cm. Älypelin kerrokset on pultattu koneruuvilla, mutterilla ja prikoilla (tiedot miehen pyynnöstä).

Täytyypä vielä mainita et mie hämmästyn päivittäin miten nörtti toi mun mies onkaan, mutta toisaalta ihan hyvällä tavalla. Osaavat kädet eiväät ole koskaan pahitteeksi!

1 kommentti:

  1. Hienojahan noista kynttilöistä tuli!!! Kyllä meille vaan tollanen punaanen kelepaas :)

    Ja tuo peli on ollu meilläkin kovas käytös!!!

    VastaaPoista