tiistai 26. heinäkuuta 2011

Mummolaan kun pyöräilemme... sekä saaren veneilemme

Perjantaina piti mummolassa (tai meillähän se on mammalassa). Rakastan sitä kun mamman pihan ulkopuolella on kyllä vihreää ja tosi vehreääkin, mutta kun takapihan puolelle astuu niin saa nähdä väriäkin. Se on perinteinen mammama virkattuine pöytäliinoineen.

Alusta asti kasvatettu balsami

Tässä se virkattu liina

Mamman koira nauttii viileästä ruohikosta


Pihalle kesäksi päässeet äitienpäiväruusut

Ruuhka-aika
Viikonloppu meni nopeasti ja jälleen mökillä, jossa esimerkiksi puuhommia on ihan kiitettävästi. Kuitenkin heti perjantaina mies päätti ottaa lapion kouraan ja alkaa kaivamaan mökin pihasta kiviä ylös. Mikäs siinä kunhan kivet pysyvät siinä mitoissa, että ne myös saa vieritettyä tai kannettua keskeltä pihaa pois. Yksi osoittautui perjantai-iltana haasteeksi. Saunaan piti mennä mut ei suostunu kivi liikahtamaan. Lauantaiksi jäi siis rautakanget pystyyn kuoppaan ison kiven alle. Siihen aikaan oli jo hämärää, mutta aamulla näytti ihan siltä ku ois jotain pihassa räjäytelty ku kuoppia ja multaa oli pitkin pihaa. Lauantaina oli taas voimia ja älyä kamppailla isomman kiven kanssa, joka loppujen lopuksi saatiin rautakankien ja muiden apuvälineiden turvin vieritettyä kiviaidan viereen.

Apuri
Väriä pintaan
Kuoppa nro. x
Täytetty kuoppa nro. x
Viikonloppuna saatiin muutakin liikuntaa. Kuutsalossa on metsäkappeli, jonka olin halunnu nähdä jo pitkän aikaa ja meillä oli pieni aavistus minne suuntaan meidän piti mennä, mutta koska ohitimme tyylipuhtaasti sen tien minne piti mennä niin matkasta tulikin yllättävän pitkä kun ei tajuttu kääntyä oikeasta kohtaa. Onhan se ny sen verran iso saari Metsäteineen ja sammalpolkuineen! Montaa tietähän siellä ei siis loppujen lopuksi mene, joten kyllä kappeli löyty ihan hyvin kun tajuttiin vaan kääntyä takasin. Pyry vaan meinas läkähtyä matkan varrella, mutta eilisen sateen jäljiltä vesilammikot tarjosi viilennystä.




Tästä ois juurikin pitäny kääntyä vasemmalle, hämmentävä kyltti?




Metsäkappeli



Kappelin "urut"



Pyry oli viikonlopun jälkeen perinteisesti erittäin väsynyt, ehkä nyt kuumuuden takia vieläkin väsyneempi. Uiminen tosin helpotti viikonlopun aikana meitä kaikkia ja autto jopa niihin hyttysen pistoihinkin...hetken.

Pyry näki kotona parhaakseen kääriytyä Ikean pussiin nukkumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti