torstai 5. elokuuta 2010

Syksyä ajatellen

Ehkä ensimmäisiä kertoja kävin vaateostoksilla ilman huonoa omaatuntoa, mahtavaa! Rahaa meni mut menkööt, ku kaikki mitä ostin on käyttövaatteita vähän kylmempiä ilmoja varten. Muutenkin käyn tosi harvoin ostoksilla niin sallittakoon se mulle.

Ostoksilla kuulu taas se mikä kuuluu aina elokuun alkaessa: kohta on taas kylmä, pimeää, ankeaa ja kesä meni niin nopeasti ohi yms. Kaikki mitä kuulin syksyyn liittyen oli negatiivissävytteisiä. Miksi ihmeessä? Syksyllä voi koiran käyttää tunnelmallisessa katulampun valossa, pistän ikkunalaudalle kynttilät palamaan, käyn ostamassa VÄRIKKÄÄN sateenvarjon ja keltaiset kumisaappaat. Aion käydä läpi videovuokraamojen ja kirjastojen elokuvavalikoimat läpi kunnolla, koska pimeällähän elukuvia on paras katsoa. Kun mietin näitä asioita niin odotan entistä enemmän syksyä! Puhumattakaan siitä jos tuleva talvi on yhtä upea kuin mennyt talvi...


















Pyry käy nyt läpi kovaa koulutusta. Sillä on ns. uhmaikä. Tajusin sen kun oltiin lähössä koirapuistosta ja se rupes lällättelemään mulle. Aiemmin se on tullu oikein nätisti tänne-käskyllä, mutta nyt se tuli varovasti lähemmäs ja heti kun mie ojennuin laittamaan sille kaulapantaa niin se lähti juoksemaan ympyrää ja sama uudestaan, sit se vaan leikki mun kustannuksella ja kuvittelin jo kuinka se mielessään lällätteli mulle : "etpäs saakkaan kiinni!". Menin sit portin ulkopuolelle niin ettei se enää nähny minua ja laskin kymmeneen, että ite rauhottuisin myös. Siellä se haukku ikäväänsä ja kun menin takasin se vielä muutaman kerran jakso temppuilla kunnes sain sen kiinni. Tää on tapahtunu nyt muutaman kerran. Toinen juttu on se, että se haukkumalla vaatii huomiota  ja jos se ei sitä saa niin se tekee jotain pahaa mitä vaan ensimmäiseksi keksii. Maanantaina kun tulin kotiin ja avasin makuuhuoneen oven, jossa se on työpäivän ajan, huomasin et se oli syöny miehen kiiltonahkakengät! Ollaan siis tehostettu Pyryn koulutusta eli haukkumalla se ei saa tahtoaan läpi ja jos se tekee jotain pahaa mikä me nähdään niin se saa välittömän rangaistuksen. Pyry osaa olla ovela, joten vaatii paljon, että pysytään sen aivoitusten mukana. Yritys on armoton!

1 kommentti: